Over ons

Velo Viking is uw fietsenmaker om de hoek.

Wij houden van fietsen; van de activiteit én van de geweldige functionaliteit van de fiets als transportmiddel.

Stiekem dromen wij van een Kopenhagen aan de Demer. Fietsen als antwoord op de auto in de stad.

Wij staan voor kwaliteit en oplossingen op maat van de klant. Ook uw fiets verdient de juiste zorg.

Producten & diensten

Onze diensten: 

Onderhoud en herstellingen: Met het juiste gereedschap en kwalitatieve onderdelen verzorgen wij uw stalen ros of herstellen het indien nodig. Alle fietsen zijn welkom!

Verkoop: Ons beperkt gamma aan fietsen, biedt een oplossing aan mensen die meer willen transporteren dan mogelijk is met een standaard fiets. Wij kunnen u niet betoveren met een blinkende showroom maar stellen de fiets graag af op uw maat en bieden een testrit aan. Wil je uitgebreider testen dan zijn een aantal fietsen en karren ook te huur.

Wij verdelen door ons geselecteerde producten waarvan wij vinden dat die het dagelijks gebruik van fietsen eenvoudiger en functioneler maakt.

Of het nu fietsen, fietskarren of accessoires zijn ze moeten allemaal ‘vikingproof’ zijn voor wij ze willen verkopen. Wij gaan op zoek naar vernieuwende en tijdloze ontwerpen die degelijk en duurzaam geproduceerd worden. Wij staan achter de producten die wij verdelen en gebruiken ze ook zelf.

Wij zijn open op afspraak om zo de nodige tijd te kunnen voorzien en de juiste uitleg te kunnen geven. De fiets binnen brengen of ophalen kan eenvoudig na de werkuren gebeuren.

Een greep uit onze merken: 

CIRCE: Ons Zwitsers zakmes onder de fietsen, tandem of bakfiets. Kinderen vanaf ongeveer vier jaar trappen al mee maar ook twee volwassenen vinden er comfortabel plaats. In een deelbare uitvoering past deze tandem zelfs in een reiskoffer. Circe, zijn gestalte is klein maar zijn daden groot.

HASE: Een gerenomeerd merk met fietsen die aanpasbaar zijn aan ieders behoefte. Van tandem tot sportieve trike. (voorlopig geen testmodel beschikbaar.)

ABCON: Als het gesmeerd moet zijn maar niet vettig. Naar ons gevoel een van de betere producten op de markt momenteel.

HINTERHER: Een bagagekar die ruim is in gebruik en compact om op te bergen. In verschillende maten leverbaar. Wij houden een klein en zeer groot model beschikbaar.